БДЖ пуска нови влакове през Видин до Будапеща

БДЖ пуска нови влакове през Видин до Будапеща

Два нови влака пътуват от между София и Будапеща през Видин, съобщават от „БДЖ-Пътнически превози“. Композициите „Бонония“ ще минават по моста „Нова Европа“ над Дунав и ще спират също във Враца и Мездра, става ясно от разписанието им. Влакът от София до Унгария ще тръгва в 23 часа от централната гара в София, а в 4.21 ч. ще спира във Видин. Тръгването от Видин към Будапеща е в 5.05 часа, след което влакът има няколко спирки в Румъния – през Крайова и Тимишоара. Пристигането на гара „Келети“ в Будапеща е в 18.50 часа.

От Унгария към България влаковете ще тръгват 7.10 сутринта, а в 23.20 часа пристигат на гарата във Видин. Тръгването за София е пет минути след полунощ и в 5.40 сутринта „Бонония“ ще стигне крайната си спирка, като отново минава през Враца и Мездра.

При предварително закупуване на билети пътуващите ще ползват отстъпка, уточняват от „БДЖ“. Влаковете ще имат по един седящ вагон, кушет и спален. За пътуването в България ще се прикачват допълнителни вагони.

От 13 декември отпада старото разписание на международния влак София-Будапеща-София, който тръгваше в 11.55 от българската столица и пристигаше в 8.15 на следващия ден в Унгария. Съответно няма да важи и разписанието за обратния маршрут – 19.10 от Будапеща, пристигащ в 17 часа в София.

Още за разписанието на новите влакове „Бонония“ може да видите тук: http://p.bdz.bg/3/3/33-7627-4771.pdf

Ново разписание имат и влаковете от София до Белград – влак „Нушич“ ще тръгва в 20.25 часа от България, след което спира в Драгоман, Калотина, Пирот, през Ниш, Парачин, и в 4.36 ч. ще е в Белград. Обратно композицията заминава в 22.05 от сръбската столица и в 8.30 ще е в София.

Пълният маршрут на влак „Нушич“ вижте тук: http://p.bdz.bg/2/8/28-292-4769.pdf

Международният влак „Балкан“ ще тръгва в 11.30 от София и в 19.35 вечерта ще е в Белград. От сръбската столица тръгването е в 7.35, а в 18.15 пристига в София. Към „Балкан“ пътуват и директните спални вагони по направлението София-Москва-София, а през летния сезон и тези от Варна за Минск и Москва и от Бургас до Москва.

Разписанието на влак „Балкан“ може да видите тук: http://p.bdz.bg/2/9/29-491-4774.pdf

Заради предстоящите празници от българските железници ще започнат по-ранна предварителна продажба на билети. От утре, 14 декември, може да се купят билети и да се направят резервации за всички бързи влакове, пътуващи около коледните и новогодишни празници. Ранни резервации могат д се правят на всички места за продажба на билети до 3 януари. Информация за свободни места се дава по телефона на всяка жп гара. От пътническите превози уверяват, че ще осигурят и допълнителни вагони по време на празниците.