„Балкан” Белоградчик – първенец на „А” Областната футболна група

В среща от 21-вия кръг на „А” областната футболна група „Балкан”- Белоградчик победи с 1:0 отбора на „Ботев” Грамада. Така мач преди края на сезона момчетата от града под скалите грабнаха купата на победителите в групата.
Преди футболната среща Зам. секретаря на футболнен съюз „Бонония” – гр. Видин, връчи купата на голмайстора на детско-юношеския отбор на „Балкан” Белоградчик – Ваньо Любомиров.

Мачът между отборите „Балкан” Белоградчик и „Ботев” Грамада беше доста оспорван и премина на високо спортно-техническо ниво, както се и очаква да се играе за първо място в групата. За тази надпревара говорят и показаните жълти картони на играчите от двете страни. Трудно се стигаше до чисти голови ситуации, с изключение пред вратата на гостите. Може да се каже, че домакините диктуваха играта.

В началото на второто полувреме, при тотален натиск на „Балкан” Белоградчик и добре организирана атака се получи нарушение и съдията бе категоричен – 11 метров наказателен удар. От бялата точка точен бе Георги Гергов и това бе 1:0 за „Балкан”, при който резултат завърши и мача.

След срещата бе връчена Сребърно кристалната купа на „Балкан” Белоградчик – безапелационен победител, един кръг преди завършване на първенството.

Пресслужба община Белоградчик